Dowiedz się więcej O naszym menu
Przystawki
podawane z sosem miętowym i tamarynowym
-
Szef kuchni poleca
Chicken Samosa
smażone pierożki (2 szt.) nadziewane kurczakiem, ziemniakami, zielonym groszkiem, orzechami nerkowca z mieszanką indyjskich przypraw -
Veg Samosa
smażone pierożki (2 szt.) nadziewane ziemniakami, zielonym groszkiem, orzechami nerkowca z mieszanką indyjskich przypraw ( -
Veg Pakora
mix sezonowych warzyw i serem paneer panierowane w mące grochowej, kurkumie i ajwain -
Chicken Pakora
kawałki kurczaka panierowane w cieście z mąki grochowej -
Indian Crispy Chicken
kawałki kurczaka w chrupiącej panierce z indyjskimi przyprawami
Zupy
Porcja około 330ml
-
Tomato Soup
słodka kremowo-pomidorowa zupa z białym pieprzem -
Daal Shorba
indyjska zupa z soczewicy z dodatkiem cytryny i imbiru
Dania wegańskie
podawane z ryżem lub chlebkiem roti
Zamiana Naan na Butter Naan +3 zł, Garlic Naan +4 zł
Zamiana Naan na Butter Naan +3 zł, Garlic Naan +4 zł
-
Daal Tarka
mieszanka żółtych soczewic Toor Dal i Mung Dal w sosie ze świeżej cebuli, pomidorów, imbiru i czosnku z mieszanką indyjskich przypraw: kminkiem, kolendrą, zielonym kardamonem, asafetydą, kozieradką, gałką muszkatołową, koprem i goździkami -
Chana Masala
ciecierzyca w sosie pomidorowo-cebulowym z dodatkiem świeżego imbiru, cynamonu, kolendry, kminku i soku ze świeżej cytryny
Dania główne
podawane z ryżem lub chlebkiem naan
Zamiana Naan na Butter Naan +3 zł, Garlic Naan +4 zł
Porcja curry około 330g / ryż około 200 g / chlebek naan 150 g
Zamiana Naan na Butter Naan +3 zł, Garlic Naan +4 zł
Porcja curry około 330g / ryż około 200 g / chlebek naan 150 g
-
Szef kuchni poleca
Butter Masala
maślano-pomidorowy sos z orzechami nerkowca i zielonym kardamonem.
-
Tikka Masala
pomidorowo-cebulowy sos z zielonym kardamonem, kozieradką, kolendrą, gałką muszkatołową i goździkami.
-
Palak
śmietanowo-szpinakowy sos z orzechami nerkowca, kurkuma, kolendrą, imbirem i czosnkiem.
-
Andhra
sos z mlekiem kokosowym, papryczką chilli z regionu Andhra, nasionami musztardy, cytryną, liśćmi curry, z dodatkiem kopru, goździków, kurkumy i gałki muszkatołowej.
-
Jalfrezi
ostro-kwaśny sos cebulowo-pomidorowy z papryką z dodatkiem świeżego imbiru, czosnku, kminu, cynamonu i kolendry.
Biryani
-
Mix Veg Biryani
ryż smażony duszony z warzywami, kardamonem, goździkami, kolendrą, kminem i gałką muszkatołową -
Chicken Biryani
ryż smażony duszony z kurczakiem, kardamonem, goździkami, kolendrą, kminem i gałką muszkatołową -
Mutton Biryani
ryż smażony duszony z baraniną, kardamonem, goździkami, kolendrą, kminem i gałką muszkatołową
Dodatki
-
Jeera Rice
Ryż smażony z ziarnami kminu -
Chlebek Naan
Indyjski chleb z białej mąki pieczony w piecu tandoor -
Butter Naan
Indyjski chleb z białej mąki z dodatkiem masła pieczony w piecu tandoor -
Ryż
ryż basmati gotowany z zielonym kardamonem, goździkami i cynamonem -
Veg Pulao
Ryż basmati smażony z warzywami i kurkumą -
Garlic Naan
Indyjski chleb z białej mąki z dodatkiem czosnku pieczony w piecu tandoor -
Aloo Kulcha
Indyjskie chlebki nadziewane ziemniakami -
Paneer Kulcha
Indyjskie chlebki nadziewane serem paneer i przyprawami
Napoje
-
Mango Lassi
jogurtowy napój o smaku mango -
Cola 0,33
-
Fanta 0,33
-
Sprite 0,33
-
Sok
-
Water Still
-
Water Sparkling
Dania wegańskie
podawane z ryżem lub chlebkiem roti
Zamiana Naan na Butter Naan +3 zł, Garlic Naan +4 zł
Zamiana Naan na Butter Naan +3 zł, Garlic Naan +4 zł
-
Daal Tarka
mieszanka żółtych soczewic Toor Dal i Mung Dal w sosie ze świeżej cebuli, pomidorów, imbiru i czosnku z mieszanką indyjskich przypraw: kminkiem, kolendrą, zielonym kardamonem, asafetydą, kozieradką, gałką muszkatołową, koprem i goździkami -
Chana Masala
ciecierzyca w sosie pomidorowo-cebulowym z dodatkiem świeżego imbiru, cynamonu, kolendry, kminku i soku ze świeżej cytryny -
Bindi Masala
okra w sosie pomidorowo-cebulowym ze świeżym imbirem, czosnkiem i kolendrą